Kevert meggyes, Oreós túrókrémmel
Hozzávalók:
A krémhez:
A csokimázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta massza felét, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd a sárga tészta tetejére simítjuk. A meggy szemeket enyhén belisztezzük és a tészta tetejére szórjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
Amíg a tészta sül és hűl elkészítjük a krémet.
A túrót a joghurttal egy botmixer segítségével törjük össze, szinte krémesre. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját és keverjük simára.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan.
Az oreo kekszeket tegyük egy zacskóba és törjük apróra/morzsásra.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd az oreo keksz morzsával együtt apránként forgassuk a túrós krémbe.
A kihűlt lap aljáról húzzuk le a sütőpapírt, majd a lapot helyezzük vissza a forma aljába. Simítsuk rá az oreós túrókrémet és tegyük a fagyasztóba 15-20 percre, hogy megdermedjen.
A mázhoz a tejszínt egy lábosba öntjük és felmelegítjük (de nem forraljuk fel!), majd lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. Folyamatosan kevergetjük, míg a csokoládé felolvad és fényes csokimázat kapunk.
A langyosra hűlt, sűrű csokoládés mázat a megdermedt túrókrém tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.
Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy kellőképpen megszilárduljon.
Tálalás előtt ízlés szerint tejszínhabbal, félbevágott oreo kekszekkel és meggyszemekkel díszítjük, és szeletelve kínáljuk.