Kijevi csirkegolyó
Hozzávalók:A húsgolyóhoz:
A töltelékhez:
A panírozáshoz:
A sütéshez:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet ledaráljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és összegyúrjuk.
A sajtot eldolgozzuk a vajjal, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyem zölddel, és megsózzuk. Összegyúrjuk és apró gombócokat formázunk belőlük.
A húsból nedves kézzel kiveszünk egy adagot, ellapítjuk, belehelyezzük a sajtgolyót, és gombóccá formázzuk, úgy, hogy mindenhol befedje a sajtos golyót. Amikor mind kész van, bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, és a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába.
Étolajban kisütjük.
A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Tejjel, és a margarinnal pürésítjük.