Főoldal / Szárnyas Ételek / Kijevi csirkegolyó

Kijevi csirkegolyó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kijevi csirkegolyó

Kijevi csirkegolyó

Hozzávalók:

A húsgolyóhoz:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • bors

A töltelékhez:

  • 8 cikk puha sajt
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás sárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk vágott petrezselyem zöldje

A panírozáshoz:

  • 5-6 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek szezámmag

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tej
  • 2 ek margarin (vagy vaj)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet ledaráljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és összegyúrjuk.

A sajtot eldolgozzuk a vajjal, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyem zölddel, és megsózzuk. Összegyúrjuk és apró gombócokat formázunk belőlük.

A húsból nedves kézzel kiveszünk egy adagot, ellapítjuk, belehelyezzük a sajtgolyót, és gombóccá formázzuk, úgy, hogy mindenhol befedje a sajtos golyót. Amikor mind kész van, bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, és a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába.

Étolajban kisütjük.

A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Tejjel, és a margarinnal pürésítjük.

Kijevi csirkegolyó 4.50/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére