Főoldal / Desszertek / Kinder bueno

Kinder bueno

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kinder bueno

Kinder bueno

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál morzsa
  • fél csomag sütőpor
  • vágott dió
  • nutella vagy mogyorókrém

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 6 tojás sárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg étcsokoládé

Egyéb hozzávalók:

  • babapiskóta vagy háztartási keksz
  • kakaópor
  • 5 dl tejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport.

Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét vágott dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A megsült meleg tésztát megkenjük nutellával.

Elkészítjük a  krémet: A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd egy picit félretesszük. A tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás pudinggal, a liszttel és a tejjel simára főzzük. A krémet kettészedjük.Az egyik felébe  belekeverjük a gőz felett olvasztott csokoládét. Ha kihűltek a pudingok 15-15 dkg vajat belekeverünk robotgéppel.

A tésztára kenjük a sárga krémet. Erre fektetjük a tejbe mártott kekszet vagy babapiskótát, majd ezt megkenjük a csokis krémmel.

A tetejére lehet 5 dl tejszínből habot verni, azt rákenni és megszórni kakaóporral. De elég ha csak simán kakaóport szórunk rá. (így is úgy is finom)

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére