Kinder Bueno süti
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A rétegezéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.(kb. 15 perc) A megsült, még meleg tésztát megkenjük nutellával.
A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás pudinggal, a liszttel és a tejjel sűrűre főzzük. A krémet kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a gőz felett felolvasztott csokoládét. Ha kihűltek, 15-15 dkg vajat robotgéppel belekeverjük.
A tésztára kenjük a sárga krémet, arra fektetjük a tejbe mártott kekszet vagy babapiskótát, majd megkenjük a csokis krémmel.
A tetejére 2dl tejszínből habot verünk, rásimítjuk, majd megszórjuk kakaóporral, vagy csokoládéforgáccsal. Pár órára, vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a kekszes/babapiskótás réteg megpuhuljon.
Kockákra vágva kínáljuk.