Király lepény
Hozzávalók:A tésztához:
Az alsó lap lekenéséhez:
A töltelékhez:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A töltelékhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény felvert habját.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lisztezett deszkán két lappá sodorjuk (23×38 cm tepsiben készítjük).
Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral alaposan lekenjük. A másik kinyújtott tészta lappal befedjük.
A tésztát egy villával itt-ott megszurkáljuk, ogy sütés közben ne púposodjon fel, majd a diós tölteléket ráöntjük és elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőbe tesszük és kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt süteményt pici olajjal megolvasztott csokoládéval bevonjuk, majd ha a máz megszilárdult, szeletelve kínáljuk.