Főoldal / Desszertek / Királyi sütemény

Királyi sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Királyi sütemény

Királyi sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek. tejföl
  • 7-8 dkg darált piskóta vagy keksz

A töltelékhez:

  • 4 db tojásfehérje
  • 3 doboz tejföl (180 gr, 14-16 százalékos)
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. kukorica keményítő
  • 1 cs. tejszínes pudingpor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk majd ketté osztjuk. Mindkét tésztát becsomagoljuk folpackba, az egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük a másikat pedig a mélyhűtőbe.

20 perc után kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk és 25×35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tészta széleit egy kicsit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd beleszórjuk a darált piskótát, hogy a tészta ne nedvesedjen át a tölteléktől.

A tejfölt, a vaníliás cukrot, a kukorica keményítőt, és a pudingport összekeverjük. Hozzáadjuk a keményre felvert tojások fehérjét. A masszát ráöntjük a tésztára.

Kivesszük a fagyasztóból a másik tésztát és rá reszeljük a töltelék tetejére.
Előmelegített sütőbe helyezzük és 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat a finom sütihez!

Királyi sütemény 4.50/5 (4 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére