Királyi sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk majd ketté osztjuk. Mindkét tésztát becsomagoljuk folpackba, az egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük a másikat pedig a mélyhűtőbe.
20 perc után kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk és 25×35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tészta széleit egy kicsit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd beleszórjuk a darált piskótát, hogy a tészta ne nedvesedjen át a tölteléktől.
A tejfölt, a vaníliás cukrot, a kukorica keményítőt, és a pudingport összekeverjük. Hozzáadjuk a keményre felvert tojások fehérjét. A masszát ráöntjük a tésztára.
Kivesszük a fagyasztóból a másik tésztát és rá reszeljük a töltelék tetejére.
Előmelegített sütőbe helyezzük és 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat a finom sütihez!