Kivis-vaníliás panna cotta
Hozzávalók:A vaníliás réteghez:
A kivis réteghez:
|
|
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília kivonatot és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Akár megdöntve is megtölthetjük a poharakat akkor úgy dermed majd meg benne az alsó vaníliás réteg.
Amíg dermed, készítsük el a kivis réteget.
A kivit megpucoljuk és felkockázzuk, pár darabot tegyünk belőle félre díszítésnek, és a kivis szószba ha darabosra szeretnénk.
A többi kivit tegyük egy kisebb lábosba, szórjuk meg cukorral, adjunk hozzá egy pici vizet majd botmixerrel pürésítsük le. Szórjuk rá a zselatint, kezdjük el melegíteni míg a zselatin feloldódik benne. Tegyük félre, hogy lehűljön, majd keverjük bele a félretett kivi darabokat.
Vegyük ki a megdermedt vaníliás panna cotta-t a hűtőből, majd óvatosan kanalazzuk a tetejére a kivis réteget. Tegyük vissza a hűtőbe fogyasztásig, majd tetszés szerint díszítve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.