Klasszikus kókuszkocka
Hozzávalók:
A mázhoz:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a puha vajat (vagy margarint) kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel.
Hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és egynemű masszává keverjük.
Egy kb. 22×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a tészta masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd húzzuk le róla a sütőpapírt.
A kakaós mázhoz a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a porcukrot, a kakaót és a tejet. Majd folytonos kevergetés mellett forraljuk fel. Vegyük le a tűzről és csepegtessük bele a rumaromát. (rumot is használhatunk helyette)
A teljesen kihűlt tésztát kockázzuk fel, majd egyesével mártogassuk bele a langyosra hűlt kakaós-rumos öntetbe és forgassuk meg kókuszreszelékben.
Hagyjuk egy-két órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.