Kocsonya II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A füstölt hússal kezdve egy nagy fazék aljára helyezzük a húsokat, rá a bőrt, a megtisztított, keresztben félbevágott sárgarépát, a paprikákat, a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, és a zellert. Rátesszük a só felét, majd felengedjük a vízzel.
Nagy lángon feltesszük főn, majd lehabozzuk 2-3 alkalommal és takarékra rakjuk a lángot. Beletesszük a borsot. A tetejéről a zsírt egy kis tálba gyűjtjük, és ezt más ételek elkészítésénél vagy kenyérre kenve, felhasználhatjuk.
2 óra főzés után, óvatosan kiemeljük a zöldségeket, megkóstoljuk a levet,hogy elég sós-e. Leszedjük a maradék zsírt és még másfél órát főzzük.
Lassú mozdulatokkal lemerjük a levet a húsokról, majd kivesszük őket a fazékból. A maradék léhez hozzáöntünk 2 dl hideg vizet, ez elősegíti a lé letisztulását, 10 percet állni hagyjuk és óvatosan a már korábban lemert léhez öntjük.
A húst és a zöldségeket szépen elrendezzük 10-15 mélytányérba és a langyosra hűlt levet rájuk merjük.
6-10 óra elteltével fogyasztható.
A tetejét hintsük meg őrölt pirospaprikával vagy Erős Pistával.
Van aki citromlével leöntve szereti.