Főoldal / Egytálételek / Kocsonya II

Kocsonya II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kocsonya II

Kocsonya II

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés köröm és bőrke
  • 50 dkg bőrös házi füstölt sonka vagy csülök,
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 5 dkg zeller
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 1 evőkanál egész bors
  • 4 liter víz
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A füstölt hússal kezdve egy nagy fazék aljára helyezzük a húsokat, rá a bőrt, a megtisztított, keresztben félbevágott sárgarépát, a paprikákat, a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, és a zellert. Rátesszük a só felét, majd felengedjük a vízzel.

Nagy lángon feltesszük főn, majd lehabozzuk 2-3 alkalommal és takarékra rakjuk a lángot. Beletesszük a borsot. A tetejéről a zsírt egy kis tálba gyűjtjük, és ezt más ételek elkészítésénél vagy kenyérre kenve, felhasználhatjuk.
2 óra főzés után, óvatosan kiemeljük a zöldségeket, megkóstoljuk a levet,hogy elég sós-e. Leszedjük a maradék zsírt és még másfél órát főzzük.

Lassú mozdulatokkal lemerjük a levet a húsokról, majd kivesszük őket a fazékból. A maradék léhez hozzáöntünk 2 dl hideg vizet, ez elősegíti a lé letisztulását, 10 percet állni hagyjuk és óvatosan a már korábban lemert léhez öntjük.

A húst és a zöldségeket szépen elrendezzük 10-15 mélytányérba és a langyosra hűlt levet rájuk merjük.
6-10 óra elteltével fogyasztható.
A tetejét hintsük meg őrölt pirospaprikával vagy Erős Pistával.
Van aki citromlével leöntve szereti.

Mentés

Kocsonya II 4.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére