Főoldal / Desszertek / Kokárda

Kokárda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kokárda

Kokárda

Hozzávalók:

A barna réteghez:

  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 ml habtejszín

A piros és zöld réteghez:

  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 20 ml habtejszín (vagy tej, szükség szerint)
  • 10 csepp ételfesték (piros, zöld)
  • 1/2 teáskanál császárkörte aroma
  • 5 csepp keserű mandula aroma

A fehér réteghez:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg porcukor
  • tej az összeállításhoz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A barna réteghez a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport összekeverjük. Elmorzsoljuk a margarinnal, majd egy kevés tejszínnel, és a megolvasztott csokival összegyúrjuk. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen, de ne lágy!
A piros és zöld réteghez is a darált kekszhez adjuk a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kemény legyen, de összeálljon.

Ezután kettéosztjuk úgy, hogy a piros kicsit több legyen. A piros réteghez egy kevés császárkörte aromát keverünk, hogy legyen valamilyen íze, és piros ételfestéket, hogy színes legyen, a zöldhöz pedig zöld színű keserű mandula aromát és zöld ételfestéket keverünk. Mivel az aroma is lágyítja a tésztát, szórunk hozzá még egy kis kekszmorzsát, és először azzal keverjük el a festéket és az aromát. A végeredmény gyurma állagú legyen.

A fehér réteghez a kókuszreszeléket a porcukorral, és a margarinnal gyúrjuk össze, és pici tejjel, ha nem áll össze. A tésztát, 2 sütőpapír között, kb. 8 mm vastagra nyújtjuk. A középső zöld tésztából rudat sodrunk, azt betekerjük a kókuszosba, azt a pirosba, végül a kakaósba. Minden réteg csak egyszer érje körbe az előzőt! Nehéz pontosan kiszámítani. Ha szélesebb, levágjuk a fölösleget, ha nem ér össze, kipótoljuk.
Fóliába csomagoljuk a hengert, jó szorosan, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Szeletelve kínáljuk.

Kokárda 5.00/5 (1 értékelés)

Fodor Emese (13 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére