Főoldal / Desszertek / Kókuszba rejtett keksz őzgerinc

Kókuszba rejtett keksz őzgerinc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kókuszba rejtett keksz őzgerinc

Kókuszba rejtett keksz őzgerinc

Hozzávalók:

A kókuszkrémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 3 ek. finomliszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 tk. zselatin

A kakaós részhez:

  • 40 dkg keksz
  • 1,7 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • 1 ek. rum
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elsőnek a kókuszos részt készítjük el.
Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró, cukorral elkevert forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére is hagyjunk belőle.

Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel.
Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
Mikor úgy látjuk, hogy eléggé megdermedt, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk.

Aztán a bordáknál szeleteljük, és várjuk a dicsérő szavakat… jó étvágyat!!

Kókuszba rejtett keksz őzgerinc 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére