Kókuszba rejtett keksz őzgerinc
Hozzávalók:A kókuszkrémhez:
A kakaós részhez:
|
|
Elkészítés:
Elsőnek a kókuszos részt készítjük el.
Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró, cukorral elkevert forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére is hagyjunk belőle.
Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel.
Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
Mikor úgy látjuk, hogy eléggé megdermedt, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk.
Aztán a bordáknál szeleteljük, és várjuk a dicsérő szavakat… jó étvágyat!!