Elmentem!Kókuszkéregben sült csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny (v. comb)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 tk curry
- 1 tk Marokkói csirke fűszerkeverék
- 1/2 tk chili
- só
- őrölt bors
- 3-4 ek olívaolaj
|
Elkészítési idő: |
1óra 15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Egy tálba keverjük össze a fűszereket, a citromlevét és reszelt héjat, ízlés szerint sót, őrölt borsot, a kókuszreszeléket és az olívaolajat.
Ezután alaposan forgassuk bele a csirkeszárnyakat, és legalább egy fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek alaposan átjárják.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a bepácolt csirkeszárnyakat, majd kanalazzuk rá a visszamaradt pácot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a kókuszkéregben sült csirkeszárnyakat rizzsel, vagy krumplipürével kínáljuk.
Gizi (321 Recept)Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.