Kókuszos áfonyás palacsinta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat az édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a citromlevet és az olajat. (Én mandulatejet használtam, de használhatsz kókusztejet is, akkor még intenzívebb kókusz íze lesz.)
A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük, majd beleforgatjuk a tojásos masszába. Hagyjuk állni 10 percig, amíg kicsit megduzzad a massza.
Egy serpenyőt vékonyan kiolajozunk, felhevítjük, majd közepes lángon palacsintákat sütünk a masszából.
Mielőtt átfordítjuk, mindegyikre pár szem áfonyát szórunk. Hagyjuk jól megsülni, mert különben elszakadnak a fordításnál.(Ezek a palacsinták egyébként is hajlamosak rá.)
Akár ráérős reggelikre akár desszertként is finom.