Kókuszos kifli
Hozzávalók:
A forma kikenéséhez:
A mártogatáshoz:
|
|
Elkészítés:
(Ebből az adagból nekem 37 db lett)
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb. 4-5 cm-es darabokat vágunk és a margarinnal kikent formákba jól belenyomkodjuk. (Lásd fent a képeken!) Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni).
A kihűlt formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat ( könnyen kijön a formából).
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba, majd kókuszreszelékbe hempergetjük.
Sütőpapírra sorba téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.