Kókuszos szelet Györgyi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A fehér krémhez:
A sárga krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze a tésztát. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe.
Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral és keverjük hozzá a kókuszt.
A tésztát kivesszük a hűtőből, két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Elegyengetjük rajta a kókuszos habot.
Kinyújtjuk a második tésztalapot és befedjük vele a kókuszos réteget.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
Míg sül, elkészítjük a sárga krémet.
A tejet feltesszük melegedni. A tojások sárgáját elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi) meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő (szintén nem forró) tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
Ezután hagyjuk kihűlni, néha-néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
Ha kihűlt a krém, a puha margarint kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük. A sárga krémet a kihűlt süteményre simítjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sárga krém tetején, majd megszúrjuk kókuszreszelékkel.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, szeletelve kínáljuk.