Kókuszos tejbegríz rumos meggyel
Hozzávalók:A kókuszos tejbegrízhez:
A rumos meggy hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A tejhez adjuk hozzá a vajat, majd langyosítsuk meg, hogy a vaj felolvadjon.
Amikor a vaj felolvadt adjuk hozzá a búzadarát (grízt), a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Ezután kevergetve hűtsük ki. (érdemes kevergetve hűteni, mert akkor nem lesz csomós)
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a kihűlt tejbegrízhez.
Ezután ízlés szerint kanalazzuk poharakba, vagy kisebb tálkákba az elkészült tejbegrízt.
Az előzőleg rumban eltett meggyhez adjuk hozzá a meggylevet, a vizet, az őrölt fahéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd főzzük pár percig.
A keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a meggyhez.
Ezután addig főzzük, míg kissé besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük éppen csak langyosra.
A poharakban (v. tálkákban) lévő tejbegríz tetejére kanalazzuk rá a rumos meggyet, majd helyezzük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd rögtön tálaljuk. A habos-kókuszos tejbegrízhez pedig nagyon jól illik a rumos meggy, de ízlés szerint másfajta gyümölccsel is tálalhatjuk.