Kókuszos, vaníliás krémes sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A kókuszos lap kenéséhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Egy 24×39-cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a kókuszos tésztamasszát.
170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Sütés közben fóliával takarjuk le.
A csokoládét a vajjal egy lábasban felolvasztjuk .
A megsült tésztát tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd a tetejére egy másik tálcát teszünk és visszafordítjuk.
A kihűlt süteményt a vajjal felolvasztott csokoládéval lekenjük és hagyjuk, hogy szépen rádermedjen.
(Én a fagyasztóba tettem erre az időre.)
A tejet a pudingporral, a cukrokkal és a tojások sárgájával csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Félretesszük hűlni.
A habtejszínt keményre verjük és a vaníliás krémet apránként hozzáadva jól kihabosítjuk.
A csokoládéra kenjük a krém 2/3 részét és elsimítjuk.
A süteményt négyzetekre felszeleteljük.
A maradék krémet habzsákba szedjük, kis rózsákat nyomunk a sütemény szeletekre, majd csokoládét reszelünk rájuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!