Főoldal / Desszertek / Kókuszos, vaníliás krémes sütemény

Kókuszos, vaníliás krémes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos, vaníliás krémes sütemény

Kókuszos, vaníliás krémes sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 7 db tojássárgája
  • 7 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dl habtejszín

A kókuszos lap kenéséhez:

  • 20 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj

A tetejére:

  • 5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Egy 24×39-cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a kókuszos tésztamasszát.
170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Sütés közben fóliával takarjuk le.

A csokoládét a vajjal egy lábasban felolvasztjuk .
A megsült tésztát tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd a tetejére egy másik tálcát teszünk és visszafordítjuk.
A kihűlt süteményt a vajjal felolvasztott csokoládéval lekenjük és hagyjuk, hogy szépen rádermedjen.
(Én a fagyasztóba tettem erre az időre.)

A tejet a pudingporral, a cukrokkal és a tojások sárgájával csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Félretesszük hűlni.

A habtejszínt keményre verjük és a vaníliás krémet apránként hozzáadva jól kihabosítjuk.
A csokoládéra kenjük a krém 2/3 részét és elsimítjuk.

A süteményt négyzetekre felszeleteljük.
A maradék krémet habzsákba szedjük, kis rózsákat nyomunk a sütemény szeletekre, majd csokoládét reszelünk rájuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kókuszos, vaníliás krémes sütemény 4.50/5 (4 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére