Kólás-ragacsos oldalas
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk.
A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk az oldalas darabokat.
Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Célszerű egyszer-kétszer megforgatni a pácban, hogy mindenhol érje.
A pácolás után a húst egy sütőzacskóba tesszük, bekötjük és pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben. (Így nem kell sokáig takarítani a tepsit, sütés után. De tepsibe is boríthatjuk, akkor viszont fedjük le alufóliával) 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc után szétvágjuk a sütőzacskót (vagy levesszük róla a fóliát) és pirosra sütjük.
Az eredmény, finom, omlós és ízletes hús.
Vajas burgonyapürével vagy tört burgonyával kínáljuk. De egy finom salátát is adhatunk mellé.