Kolbásszal töltött lángos
Hozzávalók:A lángoshoz:
A töltelékbe:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A lángoshoz langyosra melegítjük a tejet, belekeverjük a cukrot és az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk. Az élesztős tejet a sóval kevert liszthez adjuk, majd kidagasztjuk. Lekenjük olajjal, majd lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, a kolbászt vékonyan felkarikázzuk.
A lángos tésztájából olajos kézzel kisebb darabokat szakítunk. A kezünkkel egy kiolajozott tányéron vékonyra ellapogatjuk. A kerek lángos egyik felére kolbász karikákat teszünk, majd félbehajtjuk a lángost és a szélén alaposan összenyomkodjuk. Ha jól dolgoztunk akkor egy félkört kapunk de készíthetünk hosszú, hasáb alakú töltött lángosokat is.
Felhevített serpenyőben, bő olajban mindkét oldalán 1-2 percig sütve arany színűre sütjük.
A kisült kolbásszal töltött lángost fokhagymás kencével és tejföllel kínáljuk.
Nagy családnál érdemes egyből dupla adaggal indítani mert nagyon kapós.