Kolbásszal töltött malackaraj
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karajt egy keskeny pengéjű, de hosszú és éles késsel hosszában felszúrjuk. A kolbászt betöltjük a húsba.
A karajon a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük.
A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.
A malackarajt bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá.
Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.
Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1-1,5 órát sütjük.
Majd fólia nélkül még 30-40 percet, közben többször megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!