Főoldal / Kelt tészták / Kolbászos falatkák

Kolbászos falatkák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos falatkák

Kolbászos falatkák 2

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 6 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 élesztő (5 dkg)

A töltelék:

  • Parasztkolbász
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukorral 1-2 dl langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy keverőtálba öntjük,hozzáadjuk a felfutott élesztőt,
a 2 tojás sárgáját 10 dkg olvasztott vajat és a sót.
A maradék tejet hozzáadva dagasztjuk.
Mikor egynemű tésztát kapunk meglisztezzük a tetejét és kelni hagyjuk.

Ha megkelt,egy lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk.
Tetszőleges kockákat vagy háromszögeket vágunk belőle és a közepébe kolbászkarikákat teszünk.

Kifliket vagy kis batyukat hajtogatunk belőle.
Sütőbe tesszük és addig sütjük míg elkezd megpirulni a teteje.
Sütőből kivéve még melegen sós vízzel megkenjük a tetejét.

Kolbászos falatkák 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére