Elmentem!Kolbászos fasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zsemle (vagy kenyér )
- 3 tojás
- 1 evőkanál mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- pirospaprika
- olaj
- zsemlemorzsa
- apró kolbász(cserkészkolbász is lehet)
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A zsemlét vízbe áztatom.
Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált húshoz, rányomom a fokhagymát, ráütöm a tojásokat,a jól kifacsart zsemléket és a többi hozzávalót, majd jól eldolgozom. Ha túl lágy lenne a massza, akkor zsemlemorzsát is adok még hozzá, hogy jó formázható állagú legyen.
Veszek a masszából, ellapítom a tenyerembe, beleteszem a kolbászt és rudacskákat formázok.
A tepsibe sütőpapírt teszek, megkenem olajjal, ráhelyezem a rudacskákat, és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Krumplipürével, hagymás/tört krumplival tálalom, de főzelékhez is kiváló feltét.
Jó étvágyat hozzá!
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.