Főoldal / Egytálételek / Kolbászos rakott krumpli

Kolbászos rakott krumpli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos rakott krumpli

Kolbászos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 40 dkg parasztkolbász
  • 10 db tojás
  • 1/2 l tejföl
  • őrölt bors
  • 1/2 dl étolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, sós vízben, héjában megfőzzük.Még melegen meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni.

A kolbászt felkarikázzuk. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk.

2dl tejfölbe belekeverünk 4 nyers tojást, sót, borsot és 0,5 dl olajat.

A kihűlt főtt burgonyát felkarikázzuk, és óvatosan belekeverjük a tejfölös masszába.

Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük. Alulra a tejfölös burgonya felét tesszük. Erre rákarikázzuk a tojást, majd következik a szeletelt kolbász végül a burgonya másik fele.

A kolbászos rakott krumpli tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és előmelegített sütőben, 160 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp / megjegyzés:

A rakott krumpli a hagyományos hozzávalókkal, és jó sok tejföllel magában is isteni, de próbálkozhatunk különféle hozzávalókkal változatossá tenni.

Használhatunk hozzá, szeletelt bacont,vöröshagymát, sajtokat (füstölt, trappista..), de van aki besamell mártással, tejszínnel vagy párizsival készíti.

Érdemes kísérletezgetni vele, mert végeredményként kiadós egytálételt kapunk, mely viszonylag gyorsan összeállítható, és egy kis savanyúsággal tálalva tökéletes ebéd.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére