Kolbászos sajttekercs
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, majd ha kihűlt megpucoljuk.
A lapkasajtokat, úgy, hogy kicsit fedjék egymást egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 2 percre meleg sütőbe tesszük.Éppen csak addig, hogy a sajtok összeolvadjanak. Hagyjuk kihűlni.
A megfőtt tojás fehérjét felaprítjuk, és összekeverjük a sajtkrémmel. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, majd rákenjük a sajtlapra. A tetejét befedjük a sonkaszeletekkel.
A főtt tojássárgáját a puha vajjal, mustárral, és kevés sóval krémesre kikeverjük. A tojássárgás krémet a sonkára simítjuk.
A kolbászt a tetejére tesszük, majd szorosan feltekerjük.
Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.
Éles késsel vékonyra szeletelve kínáljuk.