Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel
Hozzávalók:
Köret:
|
|
Elkészítés:
A megmosott krumplit felteszem főni. Az újhagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldet, chilit és a kolbászt aprítom, A paradicsomot négybevágom.
A tököt már előzőleg legyalultam, s bedobozoltam, kettőt a mélyhűtőbe, egy dobozt pedig a hűtőbe raktam. Most ez utóbbit használtam fel.
Nos, a tököt beleteszem egy tálba, a többi hozzávalóval együtt, fűszerezem, majd egy villával összenyomkodom, s összekeverem.
Teszek hozzá prézlit, s lisztet (kb.. 1-1 púpozott evőkanálnyit). A lényeg, hogy a massza ne essen szét, ugyanakkor formázható legyen.
Egy serpenyőben olajat hevítek, s egy kanállal beleteszem a pogácsákat, kicsit meglapítgatom. (Én 5 fasírtot készítettem..)
Amikor mindkét oldala megsült kiveszem egy tányérra, s a forró olajba beleteszem az időközben csaknem készrefőtt krumplikat. Melléhelyezem a paprikát, s a paradicsomokat, sózom, borsozom, s minden oldalukon megsütöm.
Tálalás: A tányérra helyezek 2 db fasírtot, a paprikát, s a krumplik paradicsomok felét. A krumplikra vágok petrezselymet, a fasírtra teszek egy petrezselyem ágat.
Tipp / megjegyzés:
Egy nyári érdekesség, fasírt nem hagyományosan.