Főoldal / Levesek / Kolumbiai krumplileves

Kolumbiai krumplileves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolumbiai krumplileves

Kolumbiai krumplileves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb (v.csirkemell)
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paszternák(ez el is hagyható!!!!)
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 db krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db húsleveskocka
  • őrölt fekete bors
  • tárkony
  • 1 dl tejszín
  • 1 pohár tejföl(kicsi)
  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra felvágni. A zöldségeket megpucolni és szintén kisebb darabokra felvágni.

Egy edénybe beletenni a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint fűszerezni, majd lassú tűzön félpuhára főzni.

Ezután beletenni a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzni a levest, még minden hozzávaló megpuhul.

Amikor már minden megpuhult, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejszínt, és az előzőleg egy kis levessel simára kevert tejfölt. Jól kiforralni, és párpercig még együtt főzni.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórni.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére