Köményes serpenyős csirke kínai kellel – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell filéket vágjuk vékony csíkokra. Szórjuk meg sóval, borssal, őrölt köménnyel és forgassuk át. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forrósítsuk meg az olajat vagy a zsírt, és magas lángon kevergetve pirítsuk át benne a csirkét, majd szedjük ki egy tányérra és tegyük félre.
A maradék olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát és a szeletelt kínai kelt. Szórjuk meg egész köménymaggal és magas lángon kevergetve pirítsuk át. A zöldségeknek nem kell szétfőnie, maradjanak picit roppanósak.
A szószhoz a vizet keverjük simára a nyílgyökérporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és öntsük a zöldségekre. Adjuk hozzá a csirkét is és forraljuk át az egészet. Kóstoljuk meg és szükség szerint ízesítsük.
Karfiolrizzsel vagy valamilyen lepénykenyérrel nagyon finom, laktató főétel.