Főoldal / Paleo / Köményes serpenyős csirke kínai kellel – paleo

Köményes serpenyős csirke kínai kellel – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Köményes serpenyős csirke kínai kellel – paleo

Köményes serpenyős csirke kínai kellel - paleo

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé vékony csíkokra vágva
  • 2 fej kisebb vöröshagyma vékony szeletekre vágva
  • 2-3 ek. zsír vagy kókuszolaj
  • 1/2 fej kínai kel vékonyra szeletelve
  • 3-4 közepes sárgarépa vékony csíkokra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. egész köménymag
  • A szószhoz:
  • 2 ek. almaecet vagy citromlé
  • 1 ek. méz vagy 1 tk. édesítőszer
  • kb 2-3 cm friss gyömbér hámozva, reszelve
  • 1-2 ek. chili szósz (ízlés szerint)
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. coconut aminos (szójaszósz helyett, opcionális)
  • 1 dl víz
  • 2 ek. nyílgyökérpor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemell filéket vágjuk vékony csíkokra. Szórjuk meg sóval, borssal, őrölt köménnyel és forgassuk át. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forrósítsuk meg az olajat vagy a zsírt, és magas lángon kevergetve pirítsuk át benne a csirkét, majd szedjük ki egy tányérra és tegyük félre.

A maradék olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát és a szeletelt kínai kelt. Szórjuk meg egész köménymaggal és magas lángon kevergetve pirítsuk át. A zöldségeknek nem kell szétfőnie, maradjanak picit roppanósak.

A szószhoz a vizet keverjük simára a nyílgyökérporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és öntsük a zöldségekre. Adjuk hozzá a csirkét is és forraljuk át az egészet. Kóstoljuk meg és szükség szerint ízesítsük.

Karfiolrizzsel vagy valamilyen lepénykenyérrel nagyon finom, laktató főétel.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére