Köménymagleves csurgatott tojással
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom. A tojást egy villával összekeverem.
Egy edényben az olajon kipattogtatom a köménymagot, majd hozzáadom a hagymákat. Üvegesre pirítom, majd sózom, borsozom, és rászórom a lisztet.
Amikor már megbarnult, leveszem a tűzről, megszórom piros paprikával, felöntöm vízzel (kb. 8 dl), és hozzáadom az ecetet.
Visszateszem a tűzhelyre, összeforralom, és belecsurgatom a tojást.
Közben megpirítom a kenyeret.
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, és ráteszem a kockára vágott pirított kenyeret.
Tipp / megjegyzés:
Gyermekkoromban nagyanyám gyakran főzött köménymaglevest, többnyire tojás nélkül. Akkor hosszú időre megutáltam ezt az ételt. Felnőttként, bár a levest továbbra sem ettem, a köményt mégis megkedveltem, számos ételt ma már nem is tudok elképzelni nélküle.Gondoltam kipróbálom. Nagy meglepetésemre egész ízletesnek találtam. De azt azért nem állítom, hogy kedvencem lett, és hogy sűrűn szerepeli fog az asztalomon.