Köménymagos töltött kenyérkék
Hozzávalók:
Töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt fél dl langyos tejben – amibe beletettük a cukrot – összekeverjük.
Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat, tojást, és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Jól összedolgozzuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A füstölt szalonnát, és hagymát apró kockákra vágjuk, és a tűzön megdinszteljük.
A kelt tésztát kinyújtjuk, 4 felé vágjuk, minden tésztára teszünk hagymás szalonnát, juhtúrót, szalámit.
Felhajtjuk a kenyérkéket, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és teszünk rá a hagymás szalonnából.
Forró sütőben készre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon laktató étel,csak módjával ajánlom