Főoldal / Befőzés / Konyakos meggy

Konyakos meggy

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Konyakos meggy

Konyakos meggy

Hozzávalók:

2 db 330ml-es üveghez

  • 60dkg meggy
  • 1dl konyak
  • üvegenként 5evőkanál cukor
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A meggyet átválogatjuk és csak az érett, egészséges szemeket hagyjuk meg.
Alaposan megmossuk és kimagozzuk.

A meggyet a cukorral rétegezve, sterilizált üvegekbe tesszük. Megütögetjük, hogy a meggyszemek jó szorosan elrendeződjenek.

A cukrozott meggyre ráöntjük a konyakot, és lezárjuk az üvegeket. (kb. 2/3-ig lepje el a rum a meggyet, majd a kamrapolcon levet ereszt még a cukor/konyak hatására )

Ha elkészültünk, rögtön a kamrapolcra tesszük és érni hagyjuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére