Korhelyleves Erzsike konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csülköt, a hagymát, az áttört fokhagymát, a csombort és a babérlevelet egy lábasba tesszük.
A hagymát csíkokra vágjuk. A savanyú káposztát egyszer átvágjuk, hogy ne legyenek hosszúak a szálai (ha túl savanyú, kicsit átöblítjük). Ezeket is hozzáadjuk a csülökhöz.
Felöntjük vízzel és egy órán át főzzük.
Ekkor beletesszük a karikázott vagy hasábra vágott zöldségeket. Rövid idő múlva (kb.10perc) hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is.
Amikor minden megpuhult. A főzőléből egy keveset kiveszünk, a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Megszórjuk a levest pirospaprikával, enyhén megsózzuk, megborsozzuk és egyet forralunk rajta.
Tejföllel kínáljuk.