Korhelyleves II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral. Amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, a fokhagymát és a szalonnát.
A káposztát szintén összevágjuk, de előtte átmossuk kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.
Ha a hús már majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítjük a rántást: a szalonna kiolvadt zsírján a vöröshagymát megpirítjuk a fokhagymával, majd a liszttel simára kikeverjük.
Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsorgatjuk a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és az apróra vágott virslit is.
Összeforraljuk a levest nagyjából 20 percig főzzük még, majd ízlés szerint kevés tejfölt is adhatunk hozzá, de előbb végezzünk hőkiegyenlítést. (a tejfölhöz tegyünk keveset a forró levesből, majd így öntsük a fazékba)
Belekeverjük a felaprított kaprot, és tálalhatunk is.