Körömpörkölt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Finomra aprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
Bográcsban felmelegítjük a zsírt és megdinszteljük a hagymákat. (Nem sütjük.)
Beletesszük a paradicsompürét, a sót és elkeverjük.
Ráhintjük a pirospaprikát és picit pirítjuk, de óvatosan.
Felöntjük vízzel és beletesszük a megmosott, felaprított körmöket.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Tehát rövid lével főzzük, fedő alatt.
3/4 óra elteltével hozzáadjuk a lecsót és az őrölt köményt.
Megkeverjük. Lefedjük és tovább főzzük.
Körülbelül egy óra után, amikor elfőtte a levét, levesszük a fedőt és még főzzük fél órát, lassan, kis tűzön.
Főtt burgonyával, savanyúsággal kínáljuk.