Koronás csupa csoki kocka – paleo
Hozzávalók:(20×20 tepsihez)
A csokis krémhez:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük az édesítővel, 3-4 percig, amíg kifehéredik.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kókuszvajat és langyosra hűtjük. A lehűlt csokis krémet a tojásos keverékhez csurgatjuk és simára keverjük.
A mandulalisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval, majd a csokis masszába forgatjuk.
A tepsit alaposan kikenjük a kókuszvajjal, de lehet bele sütőpapírt is tenni, majd beleöntjük a masszát és 175 fokon légkeverésnél kb. 20 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, mert minden sütő más. Kiszárítani nem szabad, hűlés közben még szilárdulni fog.
A krémhez a csokit az édesítővel vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kókuszvajat. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a kókuszkrémet, ettől jól besűrűsödik. 30 percre betesszük a hűtőbe, majd habzsákból kis koronákat nyomunk a krémből süti tetejére.(de egyszerűen csak rá is lehet kenni)
Egész kis kockákra vágjuk fel, így mindegyik csak egy kis falat lesz.
Tipp / megjegyzés:
Az eredeti recept a Sjokolade című norvég magazinban találtam, de nem volt paleos, viszont annyira szép kép volt benne, azonnal megfogott. A süti tésztája nagyon puha és könnyed, a krém pedig tényleg megkoronázza, a gyerekek azt mondták legközelebb dupla adag legyen, mert olyan finom. Tényleg nagyon finom és valóban csupa csoki.