Körtés kakaós piskóta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Először a körtét meghámozzuk, alma reszelőn lereszeljük, majd 6 evőkanál cukorral meg szórjuk, és citromlét adunk hozzá, jól össze keverjük és félre tesszük.
Ezután elkészítjük a piskóta alapot.
Tojásokat egy magas falu edénybe ütjük, hozzá adjuk a 10 evőkanál cukrot, fehéredésig keverjük, majd 5 evőkanál meleg vízzel, kikeverjük.
A12 evőkanál lisztbe, forgatjuk az 1 mokkáskanál szódabikarbónát,óvatosan össze keverjük a tojásos keverékkel.
A körtéhez keverünk a piskóta alapból két kis merőkanálnyit.
A többi piskóta masszához hozzá keverjük az instant kakaóport, és félre tesszük.
Egy 39×36 cm-es tepsit ki zsírozunk,és 3 evőkanál liszttel egyenletesen meghintünk.
Már előkészített tepsibe egyenletesen elsimítjuk, a körtés masszánkat, erre egyenletesen rá csurgatjuk, a kakaós masszánkat is, tetejére fél maréknyi darabolt diót szórunk.
Előmelegített sütőben,200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Jó tippként: Mindig a gyümölcsöt készítsük elő,és a sütőt gyújtsuk be, végül is a tepsit vagy formát készítsük elő. Én amikor az első fordítás van,a 3-ik részre teszem a rácsot és úgy sütöm készre..