Krémsajtos füstölt húsos kiflik
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tészta kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk majd rátesszük a füstölt húst és átsütjük. Leszűrjük a zsírját.
A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal,ízesítjük borssal és sóval.
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk.
Mindegyik tésztakorongra teszünk a töltelékből, a szélét megkenjük felvert tojással összehajtjuk és összenyomkodjuk a hajtásnál.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hajtással felfelé és 15-20 percet pihentetjük majd megkenjük felvert egész tojással.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!