Főoldal / Egytálételek / Krumpli vitorlás

Krumpli vitorlás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumpli vitorlás

Krumpli vitorlás

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • őrölt fehér bors
  • ételízesítő
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyákat héjában megfőzzük.

A paprikát, bacont, sonkát, póréhagymát apró kockákra vágjuk.

A burgonyákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk.

A “kaparékot” villával összenyomkodjuk és elkeverjük 1 dl tejföllel, a reszelt sajt felével, az apróra vágott baconnel, sonkával, paprikával és póréhagymával.

Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel, majd a burgonyákba töltjük.

Tetejüket megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.

A vitorla: póréhagyma zöldje és fogvájó.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére