Krumplifőzelék II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A meghámozott krumplit felkockázzuk, majd felaprítjuk a vöröshagymát.
Egy közepes méretű lábasba beleöntjük az étolajat, felhevítjük és rátesszük e vöröshagymát. Üvegesre pároljuk és belekeverjük a pirospaprikát. Ezután belerakjuk a burgonyát. Elkeverjük, megsózzuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ekkor rakjuk még bele a babérlevelet és a zellert.
Lefedjük és forrás után, közepes lángon, 30 percig főzzük.
Ez alatt elkészítjük a habarást. A tejfölben simára keverjük a lisztet. Ha túl sűrűnek érezzük, pici vizet is tehetünk bele. A habarást, lassan belefolyatjuk a krumpliba, elkeverjük és még pár percig főzzük. Ízlés szerint savanyítjuk.