Krumplis kenyérlángos
Hozzávalók:
A feltéthez:
|
|
Elkészítés:
A kockázott szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Még melegen áttörjük és kihűtjük.
Egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, majd nyakonöntjük a langyos tejjel és hagyjuk, hogy felfusson.
Hozzáadjuk a krumplit és az olajat, majd rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Ez a művelet kézzel és géppel is elvégezhető!
Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A tejfölt ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát valamint az apróra vágott kaprot.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, hőlégkeveréssel. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a megkelt tésztát rátesszük és a kezünkkel egyenletesen eloszlatjuk rajta.
A tésztán egyenletesen elsimítjuk az ízesített tejfölt, majd rászórjuk a felaprított szalámit, a kolbászt, bacont, és a finomra vágott lilahagymát.
Betoljuk a sütőbe, majd 10 perc eltelte után a hőfokot 180 fokra mérsékeljük és további 15-20 perc alatt készre sütjük.