Krumplis szalonnás bimbók
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A kenyértészta hozzávalóit géppel bedagasztjuk. (jó hozzá a maradék krumplipüré is) Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük. A pórét szeletekre vágjuk, és kis vajon megpároljuk, a főtt krumplit felkockázzuk és ezt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel és összekeverjük a kisült szalonna kockákkal. Hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, elfelezzük, egyenként kinyújtjuk, és 10-10 kockára felvágjuk. Mindegyik közepébe halmozunk a kihűlt töltelékből, majd a sarkokat összecsippentjük és kis gombócot formázunk belőle.
A kis csomagokat sütőpapíros tepsire tesszük. Hagyjuk őket kelni újabb fél órát.
Tojássárgával lekenjük őket, a tetejüket ollóval bevágjuk és kihajtjuk a kis szirmokat.
180 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük őket.
Tipp / megjegyzés:
A fűszeres krumpli és bacon keveréke nagyon finom tölteléke ezeknek a kis péksütiknek és maga a tészta is puha a krumplipürétől. Fehér lisztből készítve természetesen sokkal szebbek és levegősebbek lesznek, de így viszont egészségesebbek.