Krumplis-tökös fasirtka
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A reszelt krumplit, tököt, ételízesítőt, sót, zsemle morzsát, lisztet, tojást, vöröshagymát, kaprot, fokhagymát, majoránnát, oreganot,őrölt borsot, mély tálba tesszük és jól össze dolgozzuk.
Majd egy nagy serpenyőbe a fele olajat bele öntjük, és felhevítjük, közben vizes kézzel kis gombócokat formálunk a masszából, és kissé meglapítjuk.
Majd mindkét felét 5-5 perc alatt meg sütjük, ha megsült papírtörlővel bélelt tányérba szedjük őket, hogy a fölösleges olajat beszívja róla.
Amikor úgy látjuk,hogy az olajat pótolni kell a maradékot bele öntjük a serpenyőbe és tovább folytatjuk a sütést.
Natúrban is nagyon finom de főzelékekhez is lehet tálalni.
Tipp / megjegyzés:
Hidegen is fogyasztható, nagyon finom egyszerű az elkészítése laktató és kiadós is.
UI: A serpenyő mérettől függ az elkészítési idő,mert nagy méretű serpenyőbe 9 db fér bele, enyém akkora méretű.