Főoldal / Egytálételek / Kukoricacső baconbe tekert paradicsommal

Kukoricacső baconbe tekert paradicsommal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kukoricacső baconbe tekert paradicsommal

Kukoricacső baconba tekert paradicsommal és vöröshagymával sajtosan

Hozzávalók:

  • 1 db kukorica cső
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 szelet bacon
  • füstölt sajt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kukoricát sós vízben megfőzöm.

Egy serpenyőbe kevés olajat öntök.

A kukoricát sózom, borsozom, szórok rá fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, a serpenyő közepére helyezem.

A paradicsomokat és a megpucolt hagymát betekerem a bacon szalonnába, a kukorica mellé helyezem, fűszerezem, majd beteszem a 180 C fokon, légkeverésen előmelegített sütőbe.

Addig sütöm míg pirulni nem kezd.(40-45 perc).

Ekkor a közben lereszelt sajtot rászórom a zöldségekre. Átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), és még tizenöt percig sütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra két kukorica levelet, a félbevágott kukorica csövet, egy fél hagymát és egy paradicsomot, nyomok rá chili szószt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére