Különleges vargabéles
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Tojásokat ketté vesszük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzá adjuk a tejfölt, a kefirt, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. (fontos hogy kezeletlen vagy bio citromot használjunk)
Az egészet jól elkeverjük, végül a tejet is hozzá keverjük,végül óvatosan bele keverjük a tojások kemény habját, majd félre tesszük.
Majd egy 36×23 cm-es tepsiben elterítjük a száraz fodros-kockát.Erre öntjük a masszát, majd egyenletesen megszórjuk a mazsolával. (nem kell zsiradékot használni a tepsihez)
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt szép pirosra sütjük. (onnan tudjuk, hogy a tészta megpuhult, hogy egy villát vagy egy hústűt szúrunk a vargabélesbe)
Kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Vaníliás porcukorral megszórva, kockára vágva tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ajánlani tudom,hétköznapokra egy kiadós leves után, hétvégére, gyerekzsúrokra, név és szülinapra is.
Fontos megjegyzés: A tésztát nem kell előre megfőzni,és zsiradékot se kell használni hozzá.