Kunsági pacalpörkölt sós krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy edényben felteszem a vizet főni, sózom.
Közben megpucolom, és hasábokra vágom a krumplit. Vágok két szelet paradicsomot, és néhány karika paprikát.
Tányéron mikróban megmelegítem a pacal felét, megszórom borssal, paprikával. Szedek mellé krumplit, megsózom. Díszítem paprikával, paradicsommal.
Tipp / megjegyzés:
Nem vagyok nagy pacalpörkölt-rajogó, de évente néhányszor szívesen megeszem.Bíbelődni azonban nincs sok kedvem vele. Bár ma már kapható konyhakészre előtisztított pacal, azért tanácsos még így is többször alaposan átmosni. A főzésről nem is beszélve. Látom lelki szemeimmel, amint drága feleségem kinyit minden létező ablakot, az egész házat befújja WC-illatosítóval, és közben jó hangosan mondogatja, már megint milyen büdöset kotyvasztott ez.
Úgyhogy egy konzerv mellett döntöttem, amit egy kicsit feljavítottam.