Lacipecsenye
Hozzávalók:A Lacipecsenyéhez:
A tepsis húshoz:
|
|
Elkészítés:
Az előző este borsozott és fűszer sóval bepácolt húsokat kizsírozott tepsibe fektetjük, szorosan egymás mellé.
Az egész csontos tarját a csontok között átvágjuk és az így keletkezett réseket is befűszerezzük sóval és szerecsendióval.
Előmelegített sütőbe tesszük és magas hőfokon, 20 percet sütjük.
A húsok alá kevés vizet mindig öntsük, hogy le ne égjen a szaft.
Ez alatt a Lacipecsenyéhez, finomra aprítjuk a fokhagymát és összekeverjük az olajjal és az őrölt paprikával.
Sülés közben, többször forgatjuk a húsokat, a Lacipecsenyét, pedig a fokhagymás páccal kenegetjük. Egy óra elteltével, a hosszában felnegyedelt fokhagymákat közé tesszük a húsoknak.
Medvehagymás, főtt burgonyával tálaljuk.