Lajcsi szelet II
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojást a mézzel, a kakaóval, a cukorral és a vajjal gőz felett összefőzzük. Majd levesszük a gőzről, és belekeverjük a lisztet a tejfölt és a szódabikarbónát.Három részre osztjuk, majd lisztezett deszkán egyesével kinyújtjuk őket (egyforma méretre próbáljuk nyújtani). Egy tepsi hátulján külön külön megsütjük a lapokat.
A krémhez a pudingokat 3-3 dl tejben külön-külön megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd kettéosztjuk.Az egyik felét a vaníliás, a másik felét a puncsos kihűlt pudinghoz keverjük.
A lapokat a krémekkel megtöltjük. Alulra a puncsos felülre a vaníliás krém kerüljön.
A tetejét vízgőz felett felolvasztott csokival bevonjuk.
A Lajcsi szeletet egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak.
Másnap szeletelhető.
Vendégvárónak is tökéletes sütemény.