Lamington tekercs – paleo
Hozzávalók:
A datolyapüréhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A datolyát felöntjük a forróvízzel, majd pürésítjük.
A tojásokat az édesítővel habosra keverjük. (fehéredésig, ez kb 3-4 perc) Hozzáadjuk a datolyapürét, a kókuszolajat és a vanília magokat és elkeverjük. A száraz hozzávalókat elvegyítjük és a masszába keverjük. Elég folyékony lesz a massza, nem olyan sűrű, mint a piskóta például.
Egy kb 30×20 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalaira is rálógjon. Belesimítjuk a masszát, majd előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük. Ha megsült vegyük ki, hagyjuk állni picit, ilyenkor elég olajosnak látszódik, de kihűlve már jó lesz. Majd óvatosan tekerjük fel, akár a sütőpapírral együtt.
A máz hozzávalóit tegyük egy kis fazékba és alacsony lángon kevergetve főzzük össze, 4-5 percig, míg picit besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni, majd kicsit több, mint a felét kenjük a tésztalapra. Szórjuk meg vékonyan a darált kókuszreszelékkel és szorosan tekerjük fel a sütőpapír segítségével. (Ne szórj rá olyan sok kókuszt, mint én, mert nagyon száraz lesz.)
Tegyük egy rácsra, a külsejét is kenjük be mázzal és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, majd szeletelve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Csokis krém és kókusz helyett valami finom savanykás lekvárral is tölthető, akkor a fele mennyiség máz is elég a tetejére.