Főoldal / Sertés ételek / Lasagne palacsinta

Lasagne palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lasagne palacsinta

Lasagne palacsinta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált sertés comb
  • 1 db spagetti alappor
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

A tetejére:

  • 15 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, majd simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat.Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat.

Olajon a darált húst,a  fűszerekkel ízesítve teljesen megpirítjuk. Hozzáadjuk az alapport, és vizet, hogy sűrű mártást kapjunk. Egy tepsibe (vagy tortaformába)

leteszünk egy palacsintát, megkenjük a töltelékkel, amire újra palacsinta következik. Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és sütőben kb 1 óra alatt össze sütjük.

Még melegen kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére