Laska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Laska

Laska

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. élesztő
  • 3 tk. sütőpor
  • 3 dl langyos víz
  • 4 ek. natúr joghurt, vagy kefir
  • 8 ek. olvasztott vaj
  • sütéshez olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszt felét a kelesztőtálba öntjük. A közepére mélyedést készítünk, bele öntjük a vizet és rámorzsoljuk az élesztőt. Letakarva 30 percig pihentetjük, hogy az élesztő felfusson.

A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, és az élesztős tálba öntjük. A többi hozzávalót is beletesszük, és összegyúrjuk a tésztát. 15 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk. A lényeg az, hogy ne ragadjon a tésztánk. Majd még 5 percig pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú köröket vágunk belőle.

Forró serpenyőben kevés olajon gyorsan megsütjük a tésztát. Amíg az alsó fele sül, egy szilikon ecsetsegítségével vékonyan beolajozzuk a felső felét, és így fordítjuk át. A sütés 2-3 perc.

Tipp / megjegyzés:
A sütésnél gyorsan kell dolgoznunk mert hamar sül a tészta és langyos olajjal kenjük le a tetejét és utána fordítsuk meg.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére