Laska
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A liszt felét a kelesztőtálba öntjük. A közepére mélyedést készítünk, bele öntjük a vizet és rámorzsoljuk az élesztőt. Letakarva 30 percig pihentetjük, hogy az élesztő felfusson.
A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, és az élesztős tálba öntjük. A többi hozzávalót is beletesszük, és összegyúrjuk a tésztát. 15 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk. A lényeg az, hogy ne ragadjon a tésztánk. Majd még 5 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú köröket vágunk belőle.
Forró serpenyőben kevés olajon gyorsan megsütjük a tésztát. Amíg az alsó fele sül, egy szilikon ecsetsegítségével vékonyan beolajozzuk a felső felét, és így fordítjuk át. A sütés 2-3 perc.
Tipp / megjegyzés:
A sütésnél gyorsan kell dolgoznunk mert hamar sül a tészta és langyos olajjal kenjük le a tetejét és utána fordítsuk meg.