Lazac tatár
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A füstölt lazacot, az újhagymát, és a kaprot vágjuk fel apróra.
Ezután a tejfölhöz adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a kaprot, és ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze. (a sózással vigyázzunk, mert a füstölt lazac sós)
Végül adjuk hozzá az apróra vágott lazacot, és a fekete halikrát, majd óvatosan keverjük össze. Ezután fóliával lefedve, tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Közben vékonyan szeleteljük fel a kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálalás előtt vegyük ki a lazac tatárt a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kiflikarikákra és úgy kínáljuk.