Főoldal / Hal ételek / Lazac tatár

Lazac tatár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lazac tatár

Lazac tatár

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 2 ek. fekete halikra (Dán Capelin halikra)
  • 1 db újhagyma
  • 2 tk. tejföl (20%-os)
  • 1-2 tk. kapor
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A füstölt lazacot, az újhagymát, és a kaprot vágjuk fel apróra.

Ezután a tejfölhöz adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a kaprot, és ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze. (a sózással vigyázzunk, mert a füstölt lazac sós)

Végül adjuk hozzá az apróra vágott lazacot, és a fekete halikrát, majd óvatosan keverjük össze. Ezután fóliával lefedve, tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Közben vékonyan szeleteljük fel a kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálalás előtt vegyük ki a lazac tatárt a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kiflikarikákra és úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére